{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zavirite u odaje najskupljeg penthousea na svijetu

26.3.2013. u 13:40
28
22
Zavirite u odaje najskupljeg penthousea na svijetu
28
Penthouse u Monacu bi mogao postati najskuplja nekretnina na svijetu po kvadratnom metru kada bude na prodaju iduće godine.
Poznat po kasinima i marinama punim luksuznih jahti, Monaco je postao magnet za najbogatije ljude na svijetu.

Odeon tornjevi u Monaku visoki 170 metara su na drugom mjestu među najvišim zgradama na Mediteranu. Dva tornja blizanca sadržavat će 70 luksuznih apartmana sa jednom do šest soba. Također, imat će dva penthousea na krovu veličine 1.200 metara kvadratnih. Ovaj blok će imati privatni vodeni tobogan i luksuzni bazen.

Pretpostavlja se da bi vrijednost ovih apartmana mogla dostići cijenu od 302,2 miliona eura, a u prodaji će biti 2014. godine.

Odeon tornjevi će imati prozore od poda do plafona i privatne terase sa panoramskim pogledom na Larvotto plažu i Ligursko more. Također, sadržavat će ruske i turske saune, nekoliko bazena i privatnih spa centara, imat će i privatnog vratara, privatnog vozača limuzine te kino.

Usluge kućnih pomoćnica, pranje veša i usluge u sobi stanari će moći dobiti šaljući zahjtev putem touchscreena koji će imati svaki apartman.

Radovi na tornju počeli su 2009. godine i očekuje se da će biti okončani u julu 2013. godine. Tornjeve je projektovao arhitekt Alexander Giraldi, a za izgled unutrašnjosti pobrinula se agencija Alberto Pinto, koja je do sada radila sa kraljevskom porodicom Saudijske Arabije i američkim bogatašima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: