Kuća i ured
3

Zavirite u novi dom Googleovog stručnjaka Erica Schmidta u Hollywoodu

Klix.ba
Googleov izvršni predsjednik Eric Schmidt kupio je za 22 miliona dolara vilu u Hollywoodu koja je pripadala udovici glumca Gregoryja Pecka.

Ova kuća na više od 5.200 kvadrata nalazi se u blizini vile Aarona Spellinga i Playboyeve vile Hugha Hefnera. Hefnerov komšija je 49. na Forbesovoj listi najbogatijih Amerikanaca, sa neto vrijednošću od 8,3 milijarde dolara.

Schmidtov novi dom na Holmby Hillsu bilo je mjesto koje su posjetile brojne poznate ličnosti. Kćerka bivšeg vlasnika sačuvala je knjigu gostiju u kojoj su kao posjetioci navedeni Audrey Hepburn, Cary Grant, Sidney Poitier, Michael Jackson, Sheryl Crow i Laura Dern, te George Clooney, blizak prijatelj Peckove porodice.

Oko vile se nalazi prostor kao stvoren za organizovanje zabava, s bazenom i velikom baštom, a na spratu su, između ostalog, tri spavaće sobe, kancelarija, veliki apartman sa terasom, kaminom, kupatilima, prostorijama za odijevanje...

Schmidt je također komšija producentu i osnivaču Interscope Recordsa Jimmyju Iovineu, kao i dizajneru Michaelu Smithu, dekorateru porodice Obama.