Kuća i ured
10

Zavirite u dom Tamare Ecclestone u Londonu: 57 soba, bazen, kino...

Klix.ba
Tamara Ecclestone, starija kćerka šefa Formule 1 Bernija Ecclestonea, otkrila je izgled kuće u kojoj živi godinu dana sa svojim mužem Jayom Rutlandom i kćerkom Sophijom, a koja se nalazi u najskupljoj ulici u Londonu. Kuća ima 57 soba, a njena vrijednost iznosi 70 miliona funti (87,2 miliona eura).

"Začudilo me da se ovakva kuća uopće prodaje. Čim sam ušla u nju znala sam da će to biti divan dom. Ima odličnu energiju i osjetila sam da bi to mogao biti moj dom do kraja života", rekla je Tamara.

Od 57 soba koristi najčešće tri - kuhinju, dnevni boravak i spavaću sobu.

"Koristim kuhinju jer u njoj pravim doručak, dnevnu sobu jer se tu opuštam i gledam TV, te spavaću sobu gdje je smještena i Sophija", rekla je Tamara.

Kuća zaista izgleda fascinantno. Posjeduje terpezariju s velikim stolom za 12 osoba. Tu je i unutrašnji bazen sa jacuzzijem, predivno uređen vrt, kućno kino koje se nalazi u podrumu i još mnogo drugih prostorija za zabavu i odmor.

Kuća je izgrađena u ranim 1900-im i ima četiri sprata. Nakon 2013. godine renoviranja njena vrijednost se udvostručila što nije predstavljao problem za prelijepu Ecclestone. Nalazi se u ulici Kensington Palace Gardens u kojoj žive ambasadori , te vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea.