{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Veni, Vidi, Viking" postavka u Bela Vida galeriji

28.5.2012. u 11:18
0
"Veni, Vidi, Viking" postavka u Bela Vida galeriji
0
Kada se radi o uređenju enterijera, stav "manje je više" nigdje nije toliko prisutan kao u stilu nordijskih zemalja, prvenstveno Švedske. Bez mnogo "galame", skandinavski stil uređenja i njegovi dekorativni elementi došetali su na naše tržište kroz sarajevsku Bela Vida galeriju i novu postavku "Veni, Vidi, Viking". Postavku je otvorio ambasador Švedske u BiH Bosse Hedberg.
"Ovo je velika ideja, ne samo zbog toga što omogućava da se domaći posjetioci upoznaju sa tradicijom drugih zemalja, već istovremeno promovira trgovinu i poslovanje između BiH i Švedske, što je bitan dio moje misije na poziciji ambasadora Švedske u ovoj izuzetno lijepoj zemlji. Naši domaćini prikazuju skandinavski dizajn koji je u velikoj mjeri inspirisan prirodom, što i ja ovdje potvrđujem", rekao je Hedberg na otvaranju.

Bela Vida galerija je otvorena početkom februara ove godine u Importanne centru u Sarajevu i predstavlja urbano odmaralište i shopping zonu u kojoj se mogu riješiti svi problemi u vezi s uređenjem i dizajniranjem doma. U okviru unaprijed definisanih mjesečnih tema, stručni tim Bela Vida galerije kreira postavku koja je interpretacija stilskog uređenja jedne ili više država i noviteta u svijetu dizajna enterijera.

Supruga švedskog ambasadora Christina Hedberg je učestvovala u kreiranju postavke koja predstavlja njenu zemlju, tako da Bela Vida ima jedan autentičan švedski kutak.

Svečanom predstavljanju postavke prisustvovala je i ambasadorica Španije Marija Aurora Mejia Eraskvin, čija zemlja je u okviru programa "Korakom španske salse" bila predstavljena na samom otvaranju Bela Vida galerije u februaru.

Kompanije koje su predstavljene kroz "Veni, Vidi, Viking" postavku su: FEF, Urban, Alfemo, Saplast, CBB, Ciklo Centar, Vicko, Orange Plus, ABV sistem, Re:Design, Vinditip, Buybook i Eupal. Na postavci su i unikatno ogledalo umjetnice Dijane Vejo, fotografija švedske šume Amera Kapetanovića i umjetnička slika Lejle Porobić. Dio Bela Vida postavke se nalazi u holu Importanne centra, gdje je na kreativan način predstavljen eksterijer.

Postavka je za javnost otvorena do 7. juna, kada će je zamijeniti nova pod nazivom "Lavanda Provanse".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: