Ukoliko već niste
321

Ukrasite svoj dom ljepotom orhideje koja simbolizira ljubav, sreću i harmoniju

E. Lj.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ukoliko u svom domu nemate orhideju, krajnje je vrijeme da prostor u kojem boravite ukrasite ovom nježnom biljkom koja će u vaš dom donijeti ljubav, sreću i harmoniju.

Na svijetu postoji više od 25.000 različitih vrsta orhideja i sasvim je nevažno koju ćete odabrati, jer je sigurno da ćete odabrati onu koja će odgovarati enterijeru vašeg životnog prostora. Ipak, imajte na umu da ljubičaste orhideje donose najviše sreće.

Feng shui stručnjaci tvrde da orhideja u dom unosi sreću i prosperitet. Ukoliko želite privući novac kupite ljubičastu orhideju i stavite je na trpezarijski sto, ukoliko vam je cilj skladan odnos s partnerom i poticanje strast kupite ružičastu orhideju, a za bijele orhideje se odlučite ukoliko žudite za mirom.

Orhideja je biljka koju možete čuvati i u spavaćoj sobi jer, prema tvrdnjama feng shui stručnjaka, ima moć da čisti od toksina koji se mogu javiti u vašem domu. Ukoliko želite povećati plodnost orhideju stavite na noćni ormarić, savjetuju feng shui stručnjaci.

Da bi vaša orhideja što duže živjela, osigurajte joj optimalne uvjete za razvoj. Prije svega, postavite je na mjesto na kojem ima dovoljno svjetlosti i osigurajte dobar protok zraka u prostoriji u kojoj držite orhideju. Zalijevajte je jednom sedmično i to tako što ćete saksijcu u kojoj držite orhideju potopiti u zdjelu s vodom i držati nekoliko minuta. S obzirom na to da orhideja voli kiselkastu vodu za zalijevanje možete koristiti kišnicu u koju ste dodali nekoliko kapi limuna ili zeleni čaj.