Ostvarenje sna
0

U Francuskoj se prodaju luksuzne kuće za samo 10 eura

Klix.ba
Kriza na tržištu nekretninama potaknula je jednu francusku agenciju da pribjegne neobičnim metodama, koje bi je trebale spasiti od daljnjih finansijskih gubitaka.

Naime, agencija je osmislila lutriju i ponudila srećke od po 10 eura, koje će se izvlačiti iz bubnja, a sretni dobitnik će postati vlasnik luksuzne kuće za samo 10 eura.

Neobičan sistem oživljavanja tržišta nekretninama osmislio je Leonard Simpatico, koji kaže da ovaj sistem omogućava svim stranama da budu zadovoljne.

"Prodavač je zadovoljan zato što je nekretnina prodata, zatim dobitnik lutrije, ne treba ni spominjati koliko i zašto je zadovoljan, ali i agencija, jer oživljava tržište nekretninama", kazao je Simpatico.

Cijena kuća se dobije tako što se na njenu vrijednost dodaju administrativni i komunalni troškovi.

Zahvaljujući ovoj lutriji, za koju organizatori kažu da je sasvim legalna, jedna mlada Francuskinja je za samo 40 eura dobila kuću koja vrijedi 240.000 eura.

Roxanne je osvojila raskošnu vilu koja se prostire na 110 kvadratnih metara i ima dvostruko toliko zemljišta oko kuće. Kada je čula za lutriju kupila je četiri srećke od po 10 eura i njen san se ostvario.