Kuća i ured
52

Suludi luksuz apartmana na 96. spratu

Klix.ba
Na 425 metara iznad površine zemlje u New Yorku će dogodine biti izgrađena najviša stambena zgrada na zapadnoj hemisferi, ali nije samo visina ono što kod nje impresionira.

Prema nedavno prikazanim renderima unutrašnjosti apartmana da se zaključiti da će njihov dizajn biti veličanstven.

Dizajnerica Deborah Berke stoji iza opremanja ovih apartmana s visokim stropovima i lijepim hrastovim parketom, dok veliki četvrtasti prozori omogućavaju pogled koji se ne može porediti ni s čim.

Ovo je samo jedna od supervisokih zgrada na južnom dijelu Central Parka, području koje je već zaradilo naziv "Pojas milijardera". Ovi neboderi su toliko visoki da im je prije gradnje trebalo odobrenje Federalne avijacije.

Zgrada poznata kao 432 Park bit će najviša. Imat će dva penthousea, od kojih je onaj na 96. spratu prodat za 95 miliona dolara, a onaj na 95. spratu se prodaje za 85 miliona.

Arhitekta Rafael Viñoly je u septembru objavio svoje planove gradnje. Ako je suditi prema renderima najvišeg apartmana, ovaj stan će s visine gledati na ostatak grada, a unutrašnjost će mu biti jednako geometrična kao i vanjština. Kuhinja će biti opremljena elegantnim mramornim površinama i aparatima od nehrđajućeg čelika, a najbolji dio je dugački sto za objedovanje postavljen tik uz veliki prozor. Zamislite da prvu jutarnju kafu pijete ovdje, dok se ispod vas budi Manhattan.

Ništa manje fascinantna nije ni spavaća soba, koja je dizajnirana tako da svjetlost dolazi sa svih strana i nudi najljepši mogući pogled nakon buđenja.

U kupatilu iz kade možete vidjeti Chrysler Building, Empire State Building i Freedom Tower.

Kad jednom bude izgrađen 432 Park će dramatično izmijeniti panoramu New Yorka, barem u onom dijelu oko Central Parka.