Pet najljepših i najskupljih
0

Slavne skupe bašte po izboru magazina Forbes

Sarajevo-x.com
Postoje kuće koje nam se čine nestvarnim i ne možemo ni zamisliti da neko živi u takvim zdanjima. Često se pominju i podjednako nestvarne bašte iza kuće, a magazin Forbes je izdvojio samo neke od njih.
Sonoran Desert Home, Scottsdale, Arizona

Mlađi posjetioci ove prekrasne vile će imati priliku biti u jednom od najljepših zabavnih parkova koji uključuje i kompletan željeznički sistem, ogromne bazene, vodopade i minijaturne terme. Vrijednost kuće je 4,6 miliona dolara.

Kuća Tigera Woodsa, Jupiter Island, Florida

Golfski šampion Tiger Woods je jedan od bogatijih sportista, ne postoji turnir na kojem nije pobjeđivao više puta. Vila na Floridi je jedna od njegovih omiljenih destinacija za odmor, a nije ni čudo jer je bogata zelenim travnjacima, ogromnim bazenima i sportskim terenima, jednom riječju - idealna za odmor.

Dom u Tudor stilu, Westbury, New York

Deseci hiljada stabala, cvijeće i vodopadi krase ovo zdanje, jedinstveno po izolovanosti, koje je baš zbog toga na meti mnogih slavnih osoba. Biti tako blizu Velikoj jabuci, a opet tako izolovan, je za mnoge slavne i bogate neprocjenjivo.

Vila Mille Rose, Sonoma, California

Za mnoge ljude Vila Mille Rose će uvijek biti samo san zbog vrijednosti od skoro 40 miliona dolara. Bašta ove vile je poznata po 500 grmova vrlo rijetke ruže, vinogradima i stotinu godina starom drvetu maslina. Vila je okružena planinama pa ne manjka osjećaj svježine i zdravog okruženja. U vlasništvu je filantropkinje Marie Manetti Farrow.

Dom u normandijskom stilu, Sands Point, New York

Prvobitni vlasnici ove vile su bili veliki ljubitelji cvrkuta ptice kolibri pa su se potrudili zasaditi šumu u kojoj će obitavati kolibri i buditi ih melodičnim zvukovima. Pločice bazena u bašti ove vile su specijalno dizajnirane i dopremljene iz Italije. Čelične ograde koje su izrađene na jednistven način dodatno pokazuju bogatstvo uloženo u baštu ove kuće.