{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šest korisnih savjeta o uređenju sobe

22.8.2012. u 22:35
0
4
Šest korisnih savjeta o uređenju sobe
0
Šest korisnih savjeta o uređenju sobe
Dobar dizajn kombinuje vizuelnu ljepotu sa funkcionalnošću i komforom. Ali kako postići sve traženo kada se uređuje soba u novom domu?
Prvo treba odrediti na koji način će soba biti korištena. Da li će to biti dnevni boravak gdje ukućani gledaju televiziju, ili soba za odmor i rekreaciju. Možda će prostor biti korišten kao kućni ured, ili mjesto gdje djeca uče. Koja god je funkcija sobe, treba odabrati namještaj koji će najbolje odgovarati toj funkciji. Ukoliko se u toj sobi provodi mnogo vremena gledajući televiziju, onda su prijeko potrebni udoban kauč i stolice. Za kućni ured je potreban sto za kompjuter, kao i udobna stolica.

Prije nego se počne ubacivati namještaj, potrebno je odabrati fokusnu tačku. Najvažniji komadi namještaja će biti poredani oko te tačke. Kamin je odlično mjesto za fokusnu tačku, kao i prozor sa lijepim pogledom. Ukoliko se u sobi okupljaju gosti, namještaj treba biti raspoređen tako da se ljudi ne moraju mnogo pomjerati i okretati da bi razgovarali jedni sa drugima. U ovom slučaju je sto fokusna tačka.

Kada se odredi funkcija sobe i tačka fokusa, vrijeme je za odabir namještaja. Počnite sa onim što već imate kako biste uštedjeli novac. Uvijek možete napraviti listu onoga što vam treba i to kupiti naknadno.

Veoma je važno uspostaviti putanju kretanja, gdje se može ući i izaći lako i bez prepreka.

Nakon svega je potrebno pronaći optimalan položaj za namještaj, kako bi se dobili najveći komfor i iskorištenost.

Na kraju, sve što je ostalo da uradite je da postavite dekorativne i prateće elemente. Možete koristiti sve ono što mislite da će doprinijeti ljepoti sobe. Prvo postavite lampe pa onda zidne slike. Na kraju napravite listu onoga što biste možda željeli dodati u sobu i razmislite kako će to doprinijeti vizuelnom utisku i udobnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: