{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Savjeti eksperata: Kako urediti ormar i lakše se snalaziti u njemu

Klix.ba
8.2.2019. u 19:56
10
32
Savjeti eksperata: Kako urediti ormar i lakše se snalaziti u njemu
10
Savjeti eksperata: Kako urediti ormar i lakše se snalaziti u njemu
Ilustracija: Shutterstock
Mnogo žena ima problema s neurednim ormarom, te sa nedostatkom vremena koje im je potrebno da bi ga sredili. Sve ovo se dešava radi loše organizacije, a eksperti imaju savjet kako riješiti ovaj problem na najjednostavniji mogući način.
Podijelite odjeću u nekoliko različitih gomila ili kutija, sortirajte one koje želite prodati ili donirati, ono što želite zadržati i ono što namjeravate baciti. Uz slaganje obavezno isprobajte odjeću koju želite zadržati.

"Za svaki novi komad odjeće koji kupite morate baciti jedan ili dva koji stoje od ranije. Možete ih i pokloniti, ali morate ih se riješiti. Na ovaj način sprečavate pretrpavanje", navode eksperti.

Ormar rasporedite po kategorijama, a ne po bojama. Slažite zimsku, ljetnu odjeću te odjeću za kuću, posao...

Stvari koje vam se više ne sviđaju uvijek možete prodati i zaraditi nešto novca od njih. Opremite se kutijama i vješalicama te učinite da vaš ormar izgleda što ljepše i urednije.

Skupe torbe, cipele i odjeću uvijek držite u posebnim kutijama i kesama, njih je potrebno posebno zaštititi kako se ne bi oštetile ili zaprašile. Čarape i donji veš poredajte u odvojene ladice koje su namijenjene samo njima, te ladice obilježite kako bi se što lakše snalazili.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: