Vrijedi 18 miliona dolara
19

Sasvim obična kuća krije luksuzan podzemni dom s vrtom i bazenom

D. B.
Kuća u Los Angelesu koja izgleda sasvim obično ponuđena je na prodaju za milionski iznos.

Radi se o istinski unikatnom imanju koje se prodaje za 18 miliona dolara, međutim, razlog te cijene je tajna koje ono krije. Na prvi pogled kuća izgleda sasvim obično, napravljanjena je 1978. godine, ali ono što je vrijedno nalazi se ispod površine. To je pravi bunker načinjen od betona i čelika kojem se pristupa liftom.

Ispod zemlje se nalazi imitacija vrta, a tu su i bazen, podij za ples i prostor za roštilj skriven u imitaciji velikog kamena. Svaki zid je detaljno obojen te su na njima naslikane planine, divljina pa čak i put koji vodi do kapije ispred koje stoje posjetitelji. S obzirom na činjenicu da do vrta ne dopire djevno svjetlo, on dolazi sa sistemom koji simulira, zoru, dan, zalazak sunca i noć.

Također, tu je i tematski dizajnirana kuhinja te prozor koji omogućava pogled na drvenu strukturu, potok i vodeničko kolo.

Dio prostora je odvojen za veliku trpezariju, kino, bar, sto za bilijar i velike spavaće sobe. Roza tema je dominantna čak i u kupatilu.

Imanje je ponuđeno na prodaju zajedno sa svim namještajem, a cijena iznosi 18 miliona dolara. U blizini se nalazi nekoliko škola, aerodrom, barovi i kasina.