|

Raskošna viktorijanska vila prodaje se u New Yorku za 50.000 dolara

Raskošna viktorijanska vila prodaje se u New Yorku za 50.000 dolara
9
Dž. L.
27.12.2019. u 16:21
12
komentara
9

dijeljenja
Raskošna viktorijanska vila prodaje se u New Yorku za 50.000 dolara Foto: Michael DeRosa
Viktorijanska vila u New Yorku sa deset spavaćih soba, veličine blizu 600 kvadratnih metara, prodaje se za samo 50.000 dolara, ali postoji samo jedna kvaka - novi vlasnik mora obnoviti historijsku građevinu.
Sagrađena 1861. godine, vila se nalazi u Auburnu u New Yorku, u regiji Finger Lakes, oko 40 kilometara zapadno od Sirakuze.

Grad Auburn sadašnji je vlasnik vile, a gradski odjel za urbanizam udružio se sa agentom za nekretnine Michaelom DeRosaom kako bi smislio jedinstveni način prodaje ovog objekta.

Foto: Michael DeRosa Foto: Michael DeRosa


"Ovo nije aukcija, ovo je nadmetanje", rekao je DeRosa za CNN.

Naime, potencijalni kupci morali su navesti koja je njihova namjera upotrebe vile, vremenski plan i trošak projekta obnove te detaljan plan obnove vile kako bi se uvažile njihove prijave.

Sve aplikacije zatvorene su 18. decembra, a gradski odbor će izglasati najbolju ponudu i pobjednika koji će biti proglašen 8. januara.

Foto: Michael DeRosa Foto: Michael DeRosa


Raskošno imanje nekada je pripadalo bankaru Jamesu Seymouru koji je bio poznat po svojim filantropskim naporima. On je osnovao biblioteku Seymour te gradsku bolnicu u Auburnu.

Pored deset soba, viktorijanska vila sadrži pet kupaonica i četiri kamina. Dvoetažna kočija također je dio ovog posjeda.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...