Vijenac na vrata
0

Proslavite kraj zime i ukrasite vrata svog doma u duhu proljeća

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Toplo vrijeme napokon nam je došlo. Priroda se polako budi, a prekrasno cvijeće svuda je oko nas. Najlakši način da u svoj dom unesete dašak proljeća jeste da stavite vijenac cvijeća na vrata.

Vijenac možete kupiti od pravog, vještačkog ili čak sušenog cvijeća. A možete se potruditi da ga sami napravite.

Kada birate cvijetne aranžmane birajte ono cvijeće koje je aktuelno za tu sezonu. Na primjer to mogu biti tulipani. Može li iko na svijetu zamisliti proljeće bez tulipana. Neka cijeli vijenac stoga bude urađen od tulipana.

Osim tulipana možete napraviti i vijenac od cvjetova različitih boja ružičaste. Također krug ne mora biti potpun. Ako ste ljubitelj savremnog i modernog stilana metalni obruč u zlatnoj boji samo na donjoj strani stavite cvijeće.

Također vijenac od božura oplemenit će vaš dom i poželjeti dobrodošlicu svim posjetiteljima. S obzirom na to da je božur biljaka koja cvjeta samo u maju, pobrinite se da nađete vještačko cvijeće za svoj vijenac.

Ako želite preskočiti umjetno cvijeće onda možete napraviti vijenac od sušenog cvijeća koje vam može trajati godinama.

Također ako ste jedna od onih osoba koje slavi Uskrs, svoj vijenac možete ukrasiti i obojenim, šarenim jajima.

Za vijenac vam može pomoći i list eukaliptusa u kombinaciji s prekrasnim ružičastim cvjetovima. Kombinacija je bezbroj, a mi smo zbog toga napravili galeriju vijenaca cvijeća uz pomoć kojih možete i vi napraviti jedan za vrata vašeg doma.