Vrtoglava cijena i luksuz
17

Prodaje se najskuplji stan u Britaniji za 65 miliona funti

Klix.ba
Malo je onih koji sebi mogu priuštiti bilo kakav stan u Londonu, a da ne govorimo o najluksuznijem i najskupljem u Velikoj Britaniji. Međutim, ima i onih sretnika koji će moći izdvojiti vrtoglavih 65 miliona funti i kupiti stan koji se nalazi u samom centru biritanske metropole.

Prema pisanju britanskih medija ovo je najskuplji stan u toj zemlji, a njegovo stavljanje na tržište zainteresiralo je zasigurno one koji ga mogu priuštiti.

Stan se nalazi na osmom spratu zgrada u centru Londona s pogledom na Hyde Park i Knightsbridge i opremljen je najluksuznijim namještajem, piše Daily Mail. Osim toga u ponudi stana stoji i to da se pogled pruža i na ostale dijelove grada.

Površina stana je oko 800 kvadratnih metara, onome kome ovo bude dom na raspolaganju će biti pet spavaćih soba i šest kupatila. Osim toga jedan dio stana gdje je trpezarija i dnevna soba okrenut je prema parku, dok se iz spavaćih soba pruža pogled na grad. Kroz luksuzni apartman se pruža hodnik dug čak nešto više od 60 metara.

Iz agencije za nekretnine Aylesford & Co na čijoj listi se našla i ova nekretnina rekli su kako će, bez obzira što ima mnogo zainteresovanih za stan, najvjerovatnije napraviti neku vrsu odabira onih koji bi mogli ući i pogledati stan i time izbjeći ljude koji baš i nemaju iznos koji se traži, ali došli bi iz čiste radoznalosti.