Vila Aarona Spellinga
0

Prodaje se najskuplja kuća u SAD-u

Sarajevo-x.com
Udovica pokojnog producenta Aarona Spellinga objavila je da će luksuznu kuću u losanđeleskom naselju Holmby Hills prodati onom ko će na njen račun uplatiti 150 miliona dolara, piše AP.

'The Manor', luksuzni dom Aarona Spellinga već je proglašen najskupljom nekretninom u SAD, a njegova prodajna cijena iznosi nevjerovatnih 150 miliona dolara.

Smatra se da je 'The Manor' najluksuznije imanje u Los Angelesu, a ne mogu ga zasjeniti ni raskošni Country Club i Playboyeva vila koji se nalaze u neposrednoj blizini imanja.

Pored mnoštva spavaćih soba i kupaonica, kuća sadrži dvoranu za kuglanje, vinski podrum, sobu za degustaciju vina, sobu za poklone, posebnu 'srebrenu prostoriju' s kontrolom vlažnosti u zraku, biblioteku, teretanu i dvoranu za projekcije.

Soba za projekcije filmova ima veliko platno koje automatski izlazi iz poda kad se zastori u sobi počinju spuštati.Ovo je bila je omiljena prostorija pokojnog Spellinga u kojoj je provodio najviše vremena.

Na tavanu kuće naknadno je napravljen fizerski i kozmetički salon, a posluga ima svoje odvojeno krilo kuće sa sedam spavaonica.

Vilu okružuje tenisko igralište, tri bazena, sauna, te nekoliko fontana. Privatno parkiralište može primiti 100 automobila, a vrt na imanju uređen je po uzoru na 18. stoljeće s prolazima od ruža, stablima limuna i orhidejama.

Aaron Spelling, holivudski producent i otac glumice Tori Spelling, proslavio se producirajući serije 'Dinastija', 'Beverly Hills'i 'Charliejevi anđeli'. Umro je 2006. godine.