Kao iz bajke
139

Prodaje se najmanji dvorac u Engleskoj i košta 688.710 dolara

Klix.ba
Najmanji dvorac u Engleskoj je na prodaju. Dvorac je okružen kopnom površine 6.161 hektar i nalazi se u blizini sela Long Compton u Warwickshireu.

Ovaj bajkoviti dom osmislio je britanski arhitekta Edward Blore kao ulazna vrata za Weston Park Estate na sjevernom dijelu Cotswolda na jugu Engleske. Blore je bio arhitekta koji je obnovio palaču Lambeth i proširio Buckinghamsku palaču za kraljicu Victoriju.

Dvorac ima i vlastiti toranj. Unutrašnjost je apsolutno neodoljiva, viktorijanski kamin od lijevanog željeza daje dašak starine u domu koji je opremljen izuzetno moderno. o Čak je i spavaonica poput onih iz bajke.

Prozori imaju fantastičan pogled na zelenilo koje okružuje kuću.Imanje ima i vrtove pa možete sjediti kraj ribnjaka ili šetati kamenom stazom.

Dvorac se prodaje zajedno s divnom gostinjskom kućicom. Mali dom izgleda obično izvana, ali iznutra je savršen. Prirodno sunčevo svjetlo ispunjava cijelu sobu.

Ovaj dom iz snova čeka svog vlasnika kojem je potrebno 550.000 funti ili 688.710 dolara da bi ovaj dvorac postao njegov.