{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prodaje se kuća ispred koje je ubijen Gianni Versace

1.7.2012. u 12:56
2
11
Prodaje se kuća ispred koje je ubijen Gianni Versace
2
Prodaje se kuća ispred koje je ubijen Gianni Versace
Vila u Miamiju, ispred koje je ubijen modni dizajner Gianni Versace, je ponovo na tržištu. Ostaje pitanje da li će historija kuće pomoći ili odmoći u prodaji.
Casa Casuarina, velika rezidencija Giannija Versacea, koja se trenutno koristi kao butik hotel, se prodaje za 80 miliona dolara.

Svi zainteresovani kupci moraju imati isti ukus kao Versace, jer je dizajner potrošio milione na transformisanje ove rezidencije u italijansku vilu. U kući se nalaze freske, statue i obojena stakla, prenosi The Telegraph.

Međutim, ono što svi uključeni u prodaju rijetko govore je činjenica da je na stepenicama kuće 1997. godine ubijen Versace. Da li će to predstavljati problem za prodaju?

"Naravno da ne. To se nije desilo u kući nego ispred. Ja smatram da sva ta historija može samo pomoći prodaji. To je pozitivna stvar. Kupac ovog posjeda će odmah postati poznata ličnost", kazala je Jill Eber, zadužena za prodaju kuće.

Vila ima deset spavaćih soba, a u bazenu se nalaze pločice od 24-karatnog zlata.

Prema zakonu, prodavač nije dužan kupcu reći cijelu historiju nekretnine. Međutim, uvijek postoji moralno pitanje skrivanja informacija.

"Ukoliko se desilo neko strašno ubistvo u kući prije dvije godine bilo bi etički pogrešno o tome ne obavijestiti kupce. Međutim, ukoliko se to desilo prije 22 godine, priča je drugačija", rekao je jedan od odgovornih za prodaju nekretnina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: