Kuća i ured
0

Prodaje se brvnara u kojoj je Howard Hughes organizirao razuzdane zabave

Klix.ba
Spektakularna brvnara u kojoj je avijatičar, biznismen i filmadžija Howard Hughes organizirao raskošne zabave kako bi zaveo glumačku divu Marilyn Monroe prodaje se za 19.500.000 dolara.

Nekretnina je smještena u zaštićenoj uvali jezera Tahoe u Nevadi i opremljena svim pogodnostima koje pravdaju pozamašni višemilionski iznos. Ono što joj daje na vrijednosti su događaji koji su se tu odvijali.

Brvnara je 1934. godine izgrađena od drvenih dasaka, a Hughes ju je kupio 1950. U njoj je tokom godina pravio razuzdane zabave sa svjetski poznatim imenima. Prema pričama lokalnog stanovništva brvnara je bila stjecište kockara i lakih žena, a alkohol je tekao u potocima.

Imanje nudi spektakularan pogled na jezero, a okruženje je veoma izolirano i tiho. Brvnara ima pet spavaćih soba, četiri kupatila i kancelariju. U sklopu imanja nalazi se gostinska kućica koja je sagrađena 1940. i garaža u koju mogu stati četiri automobila, no ono što najviše oduzima dah je spektakularni pogled na jezero.

Hughes i Monroe su sarađivali na nekim filmskim projektima. Prema pisanju medija, bogati filmadžija je bio zaljubljen u legendarnu glumicu, no između njih nikada ništa nije bilo, piše Daily Mail.