Savjeti za kuću
14

Pomoću jednostavnog trika očistite mašinu za veš

N. C.
(Foto: Screenshot)
(Foto: Screenshot)
Ako ne želite da vam se mašina za veš brzo pokvari, trebalo bi da je redovno održavate. Ne možemo zamisliti život bez nje, a kada se pokvari, njen popravak može mnogo koštati.

Korisnica TikToka se iznenadila kada je isprobala viralni trik za čišćenje mašine za veš te otkrila koliko je zapravo prljava.

U triku je potrebno staviti dvije tablete za pranje suđa u bubanj mašine, a kada je Jojo isprobala trik, bubanj je na početku izgledao čisto i sjajno, ali do kraja videa ostao je ispunjen smeđom vodom i prljavštinom.

@jojo_con82

Cleaning the washing machine. it looks clean, how wrong was I... #cleantok #washingmachineclean #dishwashertablets #tryit

♬ Oh No - Kreepa

"Vidjela sam video o dubinskom čišćenju mašine za veš pomoću dvije tablete za mašinu za suđe. Mislila sam pokušati, ali nisam očekivala previše", objasnila je.

Ona je potom dodala da se iznenadila i zgrozila kada je nakon samo 10 minuta voda u mašini postala smeđa i sat kasnije bila još gora.

Video je pogledan više od 10 miliona puta, a mnogi su gledatelji bili šokirani rezultatom i obećali su da će sami isprobati tu metodu.