Jedinstven doživljaj
8

Pogledajte koje kuće iz poznatih serija i filmova možete iznajmiti na Airbnbu

L. K.
"Breaking Bad"
"Breaking Bad"
Jeste li ikada bili toliko očarani filmom ili serijom da ste poželjeli nestati u svijetu koji je prikazan na ekranu? Iako je nemoguće proživjeti atmosfere sa junacima vaših omiljenih ostvarenja, obradovat će vas informacija da možete prenoćiti na lokacijama gdje su vaše omiljene serije i filmovi snimljeni.

Znate li da možete prenoćiti u kući u kojoj je snimljena serija "Breaking Bad"? Ova kuća ima četiri spavaće sobe, kuhinju, dnevni boravak i veliki vrt. Nalazi se u Novom Meksiku i za jednu noć ćete morati izdvojiti 259 dolara.

"Twilight"

U Oregonu se nalazi kuća u kojoj je snimljena franšiza Twilighta, a noć u ovoj kući košta 330 dolara. Kuća je napravljena 1930. godine, smještena je u vrlo mirnom dijelu grada i vrlo je blizu Portlanda. U filmu "Twilight" u ovoj kući žive Bella i Charlie Swan.

"Avengers: Endgame"

Franšiza "Avengers" oduševila je cijeli svijet, a kuća u kojoj su snimljeni neki od kadrova iz posljednjeg dijela "Avengers: Endgame" dostupna je za iznajmljivanje na Airbnbu. Nalazi se u Georgiji i u njoj za 800 dolara može prenoćiti šest osoba. Kuća Tonyja Starka nalazi se na 30 minuta udaljenosti od Atlante, a u njoj će posebno uživati porodice.

"Interview with the Vampire"

U Louisiani se nalazi kuća u kojoj je snimljen film "Interview with the Vampire" koja je izgrađena 1855. godine. Jedno noćenje za maksimalno šest osoba košta 320 dolara, a posjetitelje će vratiti u atmosferu 19. stoljeća.

"Shakespeare in Love"

Naposljetku, najjeftinija kuća u kojoj možete profesti noć jeste ona u kojoj je snimljen film "Shakespeare in Love". Nalazi se u Suffolku u Engleskoj, a noćenje košta samo 79 dolara.