Nalazi se u Miamiju
31

Pharrell Williams u karantinu na novom imanju vrijednom 30 miliona dolara

D. B.
Američki muzičar i producent Pharrell Williams kupio je novo imanje u Miamiju.

Williams se već uselio na novo imanje vrijedno 30 miliona dolara te na njemu provodi karantin uveden zbog pandemije smrtonosnog koronavirusa. Četrdesetsedmogodišnjak je kupio imanje površine 1.582 kvadratna metra, koje se nalazi u Coral Gablesu na Floridi, a koje je sasvim dovoljno za njega i njegovu tridesetdevetogodišnju suprugu Helen Lasichhanh. S njima je i njihov 11-godišnji sin Rocket.

U sklopu imanja je i vinski podrum u kojem se nalazi oko 2.000 flaša vina, posjeduje biblioteku, bar, veliki dnevni boravak s ognjištem, a ukoliko ne želi ići stepenicama na drugi sprat, Williams može koristiti i lift.

Sobe na drugom spratu imaju prostrane balkone s pogledom na bazen u dvorištu. Ukupno ima devet soba i 12 kupatila. Okolina kuće je impresivna i sadrži redove palmi, jezerce, kamene puteljke i pristanište.

Dio imanja je i veliki prostor za spremanje hrane na otvorenom, kao i za objedovanje, a savršen je za druženje s gostima. Unutrašnja kuhinja je prostrana, savremeno opremljena i ima dovoljno prostora za doručkovanje.

Imanje je napravljeno 2006. godine, a pored svega navedenog ga krasi mnogo zelenila.

Prošle godine je Williamsovo bogatstvo procijenjeno na 150 miliona dolara. Prošlog mjeseca je prodao imanje u Beverly Hillsu za 16,95 miliona dolara, a posjeduje i imanje u Hollywood Hillsu koje je kupio za 7,14 miliona dolara.