Bogata nasljednica ne štedi
0

Petra Ecclestone otvorila vrata svog dvorca nakon obnove

Sarajevo-x.com
Petra Ecclestone, bogata nasljednica vlasnika Formule 1, Bernieja Ecclestonea, je završila rekonstrukciju svog dvorca u Los Angelesu.

Vila koju su nekad posjedovali televizijski mogul Aaron Spelling i njegova supruga Candy sagrađena je 1991. godine, a Petra ju je kupila prošle godine za nevjerovatnih 85 miliona dolara.

Kompletna rekonstrukcija je završena za svega devet sedmica, ponajviše zahvaljujući naporima britanskog arhitekte Gavina Brodina i tima od 500 ljudi.

Za kupovinu raskošne vile Petra je jednim dijelom bila motivirana željom za ulaganjem u nekretnine, dok je s druge strane htjela provoditi više vremena u Los Angelesu, kako bi promovirala modnu liniju Stark.

Petra i njen suprug James Stunt su W magazinu pokazali novouređenu kuću u kojoj je 14 spavaćih soba, nekoliko dnevnih boravaka, bazen, solarij, kuglana, kino i bar.

"Znam da je kuća ogromna, ali takve su bile i sve ostale koje smo pogledali. Razlika je što su sve ostale izgledale ko muzeji, bez topline i udobnosti", kazala je Petra.

Iako je jedan od brojnih dnevnih boravaka u potpunosti bijele boje, Petra je priznala da ima muški ukus.

"Sve u kući je poprilično tamno i seksi, zbog čega imate osjećaj da ste u budoaru", objasnila je Petra.

Na drugom spratu raskošnog dvorca nalazi se šest gostinskih soba, uključujući i glavni apartman koji se prostire na 650 metara kvadratnih.