Luksuz na svakom koraku
3

Ovo su kuće u kojima žive bogati i slavni

Sarajevo-x.com
Dom Beckhamovih
S obzirom da ih stalno viđamo na TV ekranima, čitamo o njihovim uspjesima, vjenčanjima, rastavama i skandalima, sigurno se ponekad zapitamo kako izgledaju kuće u kojima žive slavne osobe. Njihove kuće se mjere u stotinama kvadrata i vrijede milione, a zašto i ne bi kad si uz ogromno bogatstvo mogu ispuniti svaku želju.

Beckhamovi

David i Victoria Beckham su još 1999. godine kupili palaču gregorijanskog stila u Hertfordshireu. Iako je njeno zvanično ime Rowneybury, novinari su je vrlo brzo preimenovali u Beckingham palaču. Poznati par je za ovu kuću iskeširao 2,5 miliona funti, no procjenjuje se da danas vrijedi mnogo više.

Brangelina

Brad Pitt i Angelina Jolie zajedno posjeduju nekoliko nekretnina, ali u ovoj luksuznoj rezidenciji u predgrađu Los Feliz u Los Angelesu provode najviše vremena kada snimaju u SAD-u. Brad i Angie imaju kuću u omiljenom im gradu New Orleansu, a navodno su 2010. kupili kuću vrijednu 40 miliona dolara.

Ashley i Cheryl Cole

Oni možda više ne žive zajedno, ali vila u u Surreyju je bila njihovo ljubavno gnijezdo nekoliko godina, a Cheryl je u kući nastavila živjeti i nakon razlaza. Budućnost kuće je nepoznata s obzirom da je pjevačica karijeru odlučila nastaviti u SAD-. Par je vilu kupio 2007. godine za 3,5 miliona funti, a vjeruje se da je njena cijena i danas ista.

Simon Cowell

Rezidencija sudije showa X Factor na Beverly Hillsu neće razočarati ni najprobirljivije. Imanje je Cowell kupio još 2004., no tek je 2006. počeo graditi svoj dom iz snova. Kuća ima vlastitu teretanu, bazen, veliki prostor za zabavu i high-tech prostoriju.

Lily Allen

Kada je najavila da se iz središta Londona namjerava preseliti na selo, niko joj nije vjerovao. No, nekad ozloglašena partijanerka se umorila od gradske vreve i kupila šarmantnu seosku kuću u Cotswoldsu za 3 miliona funti, a susjedi su joj Kate Moss i Liz Hurley.

Lindsay Lohan

Kuća holivudske "loše djevojke" u losanđeleskom Venice Beachu skromno je zdanje. Glumica ju je kupila krajem 2010. godine nakon što je izašla iz rehabilitacionog centra.

Katy Perry i Russel Brand

Russel je dugo živio u stanu u sjevernom Londonu, no kada je sklopio brak sa pjevačicom Katy Perry odlučio je kupiti luksuzni dom za sebe i svoju mladu. Vila vrijedna 2,2 miliona funti ima četiri spavaće sobe i opremljena je vrhunskim namještajem.

Tom Cruise i Katie Holmes

Među nekretninama poznatog para je i raskošno zdanje u engleskom East Grinsteadu, koje su kupili još 2006. godine. Ako se zna da je u ovom gradu sjedište Scijentološke crkve u Velikoj Britaniji, onda i ne čudi zašto su Tom i Katy odabrali baš ovo mjesto za dom na "otoku".