Loša praksa
29

Ove predmete ne biste trebali držati na prozorskoj dasci

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Mnogi vole držati pojedine predmete na prozorskoj dasci, ali stručnjaci navode kako ta praksa nije dobra.

Stručnjaci iz engleske firme Me and My Glass upozorili su da to i nije tako dobra ideja. Oni su naveli da bi se hrana, svijeće, biljke itd. trebali držati podalje od ruba prozora, osim ako ne želite da vam se u domu dogodi katastrofa.

Oni su izdvojili osam predmeta koji se ne bi smjeli stavljati na prozorske daske, gdje temperatura može varirati, pa krenimo redom.

Svijeće

Sunčeva svjetlost s prozora zapravo može uzrokovati paljenje svijeće čak i ako vani nije jako toplo, što predstavlja rizik od požara za vaš dom.

Biljke

Biljke poput ljiljana i ljubičica uživaju u sunčevoj svjetlosti, ali previše tih zraka može uzrokovati opekline na njihovom lišću. Stoga, pripazite da ih cijeli dan ne ostavljate na prozorskoj dasci. Rotirajte biljke i spuštajte rolete kada je to potrebno.

Parfemi

Oscilacije temperature mogu uzrokovati promjenu mirisa vašeg omiljenog parfema i losiona poslije brijanja. Najbolje ih je čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Dezodoransi u spreju

Ako je dezodorans u spreju predugo izložen direktnoj sunčevoj svjetlosti, unutar njega počinje rasti pritisak što može uzrokovati eksploziju. Držite ga u zatvorenoj vrećici daleko od izvora svjetlosti i topline ili u ormariću.

Ogledala

Ogledala na prozorskoj dasci mogu predstavljati ozbiljnu opasnost od požara. Čak i pri niskim temperaturama jake sunčeve zrake mogu uzrokovati velike probleme pa ih je najbolje držati podalje od ruba prozora.