Organizacija prostora
14

Ove četiri stvari ne biste trebali držati ispod sudopera

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Većina ljudi zbog nedostatka prostora često određene stvari čuvaju na mjestima koja nisu predviđena za to. Tako pojedinci stvari skladište ispod sudopera, ali neke nikako ne smiju da se čuvaju na tom mjestu.

Profesionalna organizatorica i osnivačica Virginia's Easy Living Solutions Ginny Underwood navodi da većina njenih klijenata ima jednu stvar zajedničku, a to je da posjeduju previše stvari za prostor u kojem žive.

Dobro mjesto za početak čišćenja i organiziranja, stvari je, dodaje, ormarić ispod sudopera jer je kod mnogih jedan od najpretrpanih prostora za odlaganje. Savjetuje da tamo držite samo ono što se koristi u kuhinji, a izbacite sredstva za čišćenje WC-a, krpe za prašinu i slično.

Organizacijski kuhinjski pribor

"Neotvorene vrećice za smeće i zalihe tableta za mašinu za suđa ili deterdženata za suđe i stvari koje ne koristimo zatrpavaju taj vrijedni prostor", kaže organizatorica iz Bostona Lisa Dooley.

Opasne hemikalije

"Snažna sredstva za čišćenje poput izbjeljivača trebala bi biti sigurno pohranjena u podrumu ili nekom drugom mjestu izvan dohvata djece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo", kaže Dooley.

Kuhinjski ručnici i papirnate vrećice

Ti predmeti ne idu pod sudoper jer ih voda može uništiti pa ih radije spremite u neki kuhinjski ormarić ili neko slično mjesto.

Zapaljive proizvode

"Otapala, razrjeđivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se u određenim uvjetima spontano zapaliti, a to se najčešće događa s nauljenim krpama nakon što ih koristimo npr. za nanošenje laka za namještaj", kaže Underwood.