Luksuzna vila
0

Ovako izgleda Rihannin dom na Beverly Hillsu vrijedan 13,8 miliona dolara

N. C.
(Foto: Mega)
(Foto: Mega)
Rihanna je u martu ove godine kupila vilu iznad Beverly Hillsa u vrijednosti od 13,8 miliona dolara.

Moderna seoska kuća površine 7.600 kvadratnih metara ima otvoreni tlocrt s pet spavaćih soba i sedam kupaonica, smještenih iza ograde i kapija.

Ostali dijelovi vile uklučuju kuhinju, koktel bar, glavnu spavaću sobu s kupaonicom i formalne dnevne i porodične prostore s podovima od francuskog hrasta. Dizajnirano za zabavu, centralno dvorište na otvorenom vodi do vanjskog prostora na više nivoa s terasom, bazenom, spa centrom i kaminom.

(Foto: Mega)
(Foto: Mega)

Izvorno izgrađeno 1930-ih, imanje je bilo u vlasništvu Mary Sheldon, kćerke tvorca filma "Sanjam Jeanie" Sidneya Sheldona. Kuća je 2016. godine prodata za 4,3 miliona dolara poduzetniku i investitoru Danielu Starru, koji je potrošio milione obnavljajući je od temelja.

Među nove Rihannine susjede ubraja se i njezin suradnik "FourFiveSeconds" Paul McCartney, čija rezidencija se nalazi direktno preko puta.

Ovo je najnoviji dodatak brojnim Rihanninim nekretninama, koja posjeduje još nekoliko domova na području Los Angelesa, uključujući imanje Hollywood Hills, vrijedno 6,8 milijuna dolara, stan uz koridor Wilshire i penthouse u Century Towersu, u kojem trenutno boravi, u iznosu od 5,5 milijuna dolara. Ona također posjeduje i vilu za odmor na rodnom Barbadosu.