Riješite se starih stvari
45

Organizirajte svoj garderober poput pravog profesionalca

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ako su u vašem garderoberu stvari odmakle kontroli donosimo nekoliko savjeta kako ćete ga na savršen način urediti. Prije svega moramo vas razočarati, ovo neće biti brz proces pogotovo ukoliko ste garderober toliko zapustili da ne znate ni koliko stvari imate, niti kada ste ga posljednji put pospremili.

Izvadite sve stvari iz garderobera i premjestite ih na neko drugo mjesto.

Prvi zadatak je da se riješite apsolutno sve odjeće koju više ne želite da nosite, bilo da je stara, bilo da vam je manja za jedan broj ili da je demode, zaista nema razloga da čuvate stvari koje vjerovatno više nikada nećete obući.

Nenosive stvari bacite, a one koje još uvijek mogu poslužiti svrsi poklonite nekome, prijateljicama, poznanicama ili nekome kome je odjeća doista potrebna.

Riješite se svih onih stvari koje ste dobili na poklon, a koje čuvate zbog uspomena iako znate da ih nikada nećete koristiti.

Kada ste se riješili svih tih nepotrebnih stvari očistite garderober. Za ovaj pothvat bit će vam potrebne i nove vješalice na koje možete kačiti pantalone i košulje, ali i prenosive platnene police koje će vašem garderoberu dati savršenu preglednost ali i organiziranost.

Zatim polako počnite da sortirate odjeću i stvari u ormaru tako da imate potpuni pregled gdje se koja stvar nalazi.

Na vješalice zakačite košulje i majice, ali i pantalone, a na police odložite svoje cipele. Uostalom pogledajte kako je to učinila Kathryn koja se bavi organizacijom životnog prostora na lak i jeftin način.