Prvo mjesto 600 KM
0

Općina Ilidža uručila nagrade za najljepše balkone i dvorišta 2019. godine

Dž. L.
Foto: Općina Ilidža
Foto: Općina Ilidža
Općina Ilidža je devetu godinu zaredom organizovala izbor najljepšeg dvorišta i balkona s cvjetnim aranžmanom, a s ciljem očuvanja tradicije ilidžanskih bašti, ali i podizanja svijesti građana o značaju očuvanja životne sredine i poboljšanja turističke ponude.

Na raspisani javni poziv prijavilo se 27 aplikanata koje je komisija za izbor obišla i odabrala najbolje, kojima je načelnik Općine Senaid Memić 16. jula uručio nagrade.

"Nismo mi vas nagradili, vi ste nas nagradili ovom ljepotom koja oplemenjuje i stvara ugođaj za oči i dušu. Nastavite da uređujete i njegujete vaša dvorišta i balkone", kazao je načelnik Memić.

Za najljepše dvorište prva nagrada pripala je Stanojki Štaki s Vrela Bosne, drugo mjesto osvojio je Hilmo Mehmedspahić iz Butmira, a treće Sabina Salihović iz Osjeka.

Najljepši balkon s cvjetnim aranžmanom je Irme Turkušić iz Osjeka, dok je drugo mjesto pripalo Mustafi Sinanoviću iz Lužana, a treće Bediji Mehić sa Stupa.

Za sve njih Općina Ilidža je osigurala novčane nagrade i to u kategoriji najljepšeg dvorišta za prvo mjesto 800, drugo 700 i treće 600 KM. Za najljepši balkon prva nagrada iznosi 600, druga 500 i treća 400 KM.