Veće od Hyde parka
1

Ogromno englesko imanje od 500 hektara na prodaji nakon 145 godina

Dž. L.
Foto: The Blenkinsopp Estate
Foto: The Blenkinsopp Estate
Kolosalno englesko imanje koje se prostire na više od 500 hektara na sjeveru Engleske stavljeno je na prodaju nakon 145 godina. Savršeno seosko imanje idealno je za one koji tragaju za potpunom izolacijom.

Kompanija Blenkinsopp traži 6,3 miliona dolara za imanje u ruralnom dijelu Northumberlanda, blizu granice sa Škotskom, piše Mansion Global.

Nekretnina je posljednji put kupljena 1875. godine i do sada je ostala u vlasništvu iste porodice, navodi agent James Denne koji vodi prodaju. Posljednji potomak upravlja imanjem od 2001. godine, ali nije poznato ko je on.

Foto: The Blenkinsopp Estate
Foto: The Blenkinsopp Estate

Kako kaže Dehnne, ova prodaja "predstavlja generacijsku priliku za kupovinu jednog od najistaknutijih imanja u Northumberlandu". Ova vila i dalje je zadržala mnoge svoje izvorne karakteristike, uključujući velika drvena stepeništa, sjajne kamine i podrum koji dolazi zajedno s originalnim bačvama za vino.

U vili, ili bolje rečeno dvorcu, na raspolaganju je deset spavaćih soba u kojima udobno može spavati 20 ljudi. Vila ima i odvojeni dvosobni stan.

Foto: The Blenkinsopp Estate
Foto: The Blenkinsopp Estate

Oko vile se nalazi zemljište koje se prostire na oko 540 hektara, što ga čini većim od poznatog londonskog Hyde parka koji se prostire na oko 350 hektara. Na imanju su dostupni parkovi, sportski tereni, jezero... U oglasu za prodaju navodi se da nudi razne aktivnosti, od ribolova do lova jelena. U blizini imanja nalazi se Hadrijanov zid, drevno rimsko utvrđenje koje i dalje dijeli Britaniju napola.