Kuća i ured
0

Nova generacija Velux krovnih prozora je lansirana

Sponzorirani članak
U nedelju, 16.03.2014. u hotelu Termag na Jahorini predstavljena je nova generacija VELUX krovnih prozora pod sloganom Ja ♥ Novu generaciju.

Nova generacija proizvoda predstavljena je uz prisustvo brojnih zvanica koji su uživali u performansu balerina Osnovne muzičke i baletske škole "Novo Sarajevo" u klasi Svee Thalie Ćatić i Ivane Gojmerac kao i zabavnim sadržajima u sklopu dvodnevnog druženja povodom predstavljanja VELUX Nove generacije.

Nova serija sedam modela najpopularnijih VELUX krovnih prozora nudi brojne prednosti. Svi najpopularniji modeli VELUX krovnih prozora nude više dnevne svjetlosti sa do 10% većom površinom stakla, optimiziran dizajn, bolju energetsku efikasnost uz novi inovativni VELUX ThermoTechnology™ izolacioni sistem i lakšu ugradnju i to sve po veoma povoljnim cijenama, što čini nekoliko modela VELUX krovnih prozora najkonkurentnijim proizvodom u toj kategoriji trenutno na tržištu.

Vanjske dimenzije prozora ostale su identične tako da je moguće zamijeniti prethodne VELUX prozore prozorima Nove generacije.

VELUX Grupa nudi istu garanciju za sve naše proizvode, tako da kupac može bezbjedno da uživa i u Novoj generaciji VELUX krovnih prozora.

VELUX stvara bolje životno okruženje uz pomoć dnevne svjetlosti i svježeg vazduha. VELUX proizvodni program čini širok spektar krovnih prozora i svjetlarnika, uključujući i rješenja za ravne krovove. VELUX Grupa nudi mnoštvo proizvoda za zaštitu od sunca, spoljašnje i unutrašnje roletne, proizvode za instalaciju i daljinsko upravljanje.

O VELUX Grupi

VELUX stvara bolje životno okruženje uz pomoć dnevne svetlosti i svježeg vazduha. VELUX proizvodni program čini širok spektar krovnih prozora i svjetlarnika, uključujući i rješenja za ravne krovove. VELUX Grupa nudi mnoštvo proizvoda za zaštitu od sunca, spoljašnje i unutrašnje roletne, proizvode za instalaciju i daljinsko upravljanje.

VELUX Grupu čine proizvodni pogoni u 11 zemalja i prodajne firme u nešto manje od 40 zemalja. VELUX je jedan od najjačih svjetskih brendova u domenu građevinskih materijala čiji proizvodi se prodaju širom svijeta. Grupa broji oko 10.000 zaposlenih i u vlasništvu je VKR Holdinga A/S, koji je potpuno u vlasništvu fondacija i porodice.

Za više detalja posjetite www.velux.ba.

Šta je novo kod prozora Nove generacije?

Sa novom generacijom VELUX krovnih prozora, VELUX Grupa je lansirala širok spektar proizvoda koji su dizajnirani da zadovolje sve potrebe krajnjih kupaca.

Nova generacija VELUX krovnih prozora će se prodavati u tri proizvodne linije: Standard, Standard Plus i Premium. Ove tri linije obuhvataju sedam modela najpopularnijih VELUX krovnih prozora sa donjim i gornjim upravljanjem. Svih sedam modela pružaju više dnevne svjetlosti zbog veće površine stakla, bolju energetsku efikasnost, optimiziran dizajn i lakšu ugradnju, po istim preporučenim cijenama kao i ranije.

Koje su prednosti Nove generacije VELUX krovnih prozora?

Nova serija krovnih prozora nudi brojne prednosti. Sa do 10% većom površinom stakla, Nova generacija VELUX krovnih prozora pruža više dnevne svjetlosti, bolji pogled i poboljšava zdravlje i komfor. Također, novi inovativni VELUX ThermoTechnology™ izolacioni sistem omogućava bolje izolacione performanse omogućavajući odličnu energetsku efikasnost. Nova i unapređena generacija VELUX krovnih prozora će biti dostupna po istim preporučenim cijenama kao i prethodna verzija. Novo i poboljšano pakovanje i ugradnja su dizajnirani da olakšaju ugradnju i smanje rizik od oštećenja prozora.

Šta VELUX nudi što ostali konkurenti ne mogu?

Svi najpopularniji modeli VELUX krovnih prozora nude više dnevne svjetlosti, optimiziran dizajn, bolju energetsku efikasnost i lakšu ugradnju i to po veoma povoljnim cijenama, što čini nekoliko modela VELUX krovnih prozora najkonkurentnijim proizvodom u toj kategoriji trenutno na tržištu.

Da li je Nova generacija VELUX krovnih prozora bolja od prozora prethodne generacije?

VELUX grupa je poznata po inovacijama i proizvodima vrhunskog kvaliteta. Naši stručnjaci neumorno tragaju za novim načinima poboljšanja naših proizvoda. Iako smo ponosni na prethodne verzije, Nova generacija je prevazilazi u nekim aspektima kao što su dizajn i energetska efikasnost.

Koliko je poboljšana energetska efikasnost kod prozora Nove generacije?

Energetska efikasnost prozora krova se mjeri energetskim balansom prozora, koji predstavlja razliku između solarnog dobitka i toplotnog gubitka. U cilju poboljšanja solarnog dobitka, povećali smo površinu stakla do 10% kod svih novih sedam vrsta proizvoda. Takođe smo smanjili toplotni gubitak krovnog prozora, kao i kod svih Standard Plus proizvoda koji koriste naš novi i napredni ThermoTechnology™ izolacioni sistem.

Da li je garancija ista kao i kod prozora prethodne generacije?

VELUX Grupa nudi istu garanciju za sve naše proizvode, tako da kupac može bezbjedno da uživa i u Novoj generaciji VELUX krovnih prozora.

Da li će novi krovni prozori biti drugačijih dimenzija?

Kada su u pitanju prozori Nove generacije dimenzije su ostale iste.

Da li mogu da se kombinuju stari VELUX prozori sa prozorima Nove generacije?

Moguće je zamijeniti prethodne VELUX prozore prozorima Nove generacije jer su vanjske dimenzije prozora ostale identične. Nije moguće kombinovati starije generacije prozora sa Novom generacijom prozora samo u slučaju ugradnje kombi rješenja, jer su prozori Nove generacije različite konstrukcije i zahtijevaju određene opšivke.

Prethodna generacija VELUX GGL prozora je imala U vrednost 1.2 a sada ima vrednost 1.3. Kako je ovo postignuto?

Prethodna generacija GGL prozora je bila drugačija vrsta krovnog prozora sa specijalnim laminiranim staklom koje je imalo vrijednost toplotnog gubitka 1.2. Predstavljanjem prozora GLL 1055, mi i dalje nudimo poboljšan krovni prozor sa laminiranim staklom i vrijednošću toplotnog gubitka veoma niskim čak 1.3. U mogućnosti smo da predstavimo novu verziju sa nižim preporučenim toplotnim gubitkom od prethodnog GGL prozora, zbog čega vjerujemo da je ova ponuda isplativija i više relevantna za krajnjeg kupca.

Prozori Nove generacije imaju poboljšanu ventilaciju. Kako to?

Naši proizvodi iz Standardne linije imaju poboljšanu ventilaciju kako sa gornjim tako i sa donjim upravljanjem. Nova generacija prozora GZL sa gornjim upravljanjem ima poboljšanu ručku u gornjem dijelu sa integrisanom ventilacijom, pošto je prethodni model imao samo ventilacioni otvor, koji nije bio integrisan.

Također smo poboljšali i Novu generaciju prozora GZL sa donjim upravljanjem, za koji smo dizajnirali potpuno novi izgled sa ventilacionim sistemom u dva nivoa, pošto je pethodna generacija imala samo ventilacioni sistem u jednom nivou.