|

Nekoliko praktičnih savjeta kako koristiti kokosovo ulje u domaćinstvu

Nekoliko praktičnih savjeta kako koristiti kokosovo ulje u domaćinstvu
13
S.H.P.
9.1.2020. u 13:23
0
komentara
13

dijeljenja
Nekoliko praktičnih savjeta kako koristiti kokosovo ulje u domaćinstvu Ilustracija: Shutterstock
Kokosovo ulje jedan je od sastojaka koje možemo koristiti za najviše stvari u kuhinji. Idealan je za ishranu, ali i za brojne kućne namjene. Kokosovo ulje dobro je za obuću, uklanja crteže vaše djece sa zidova, a može spriječiti i pojavu hrđe.
Kokosovo ulje odlično je za vaše nove kožne čizme. Štiti ih od pucanja i isušivanja. Koži je potrebna vlaga kako bi zadržala svoj sjaj. Mekom krpom utrljajte malo kokosovog ulja u kožu kako biste vratili sjaj svojim cipelama.

Ono što većinu domaćica nervira jesu naljepnice koje se nalaze na tek kupljenim stvarima. Na naljepnicu nanesite malo kokosovog ulja. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a potom obrišite.

Ukoliko želite da zaštitite svoje željezno posuđe, namažite ga kokosovim uljem, a potom obrišite ostatke.

Kokosovo ulje pomoći će vam i da se riješite zvakaće gume u kosi. Malo istopljeng ulja stavite na kosu i žvaku samo povucite prema dolje.

Osim toga, kokosovo ulje je veoma dobro za hidrataciju, što ga čini savršenim proizvodom za regenaraciju kose. Zagrijte ulje dok se ne otopi, stavite na kosu, potom je raščešljajte i ostavite da djeluje desetak minuta. Ukoliko imate vremena, ostavite da ulje djeluje preko noći, a potom operite kosu.

Nakon svake upotrebe očistite dasku za rezanje, osušite je i na površinu razmažite malo kokosovog ulja kako bi imala sjaj.

Ukoliko vaš mali umjetnik voli šarati po zidovima, nemojte se nervirati. Dovoljno je da umočite krpu u kokosovo ulje i čistite zid sve dok umjetničko djelo vašeg mališana ne nestane.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.