Sve je u detaljima
4

Nekoliko ideja kako da preuredite enterijer ove jeseni i uživate u toplini doma

E. Sk.
Uvijek dobar izbor su pletene deke
Uvijek dobar izbor su pletene deke
Ukoliko ste i vi od onih koji vole svoj enterijer uskladiti s godišnjim dobom, sada je pravo vrijeme da iz izvadite sve svoje divne jesenje detalje i budete kreativni.

Izvadite šarene jastuke, nježne i mekane dekice, mirišljave svijeće, drvene ukrase, jer je došao red na njih i ukrasite svoj dom.

Karirani jastuci, deke ili zavjese jednostavno su zaštitni znak jesenje sezone. Ukoliko ste ljubitelj detalja obogatite svoj dom dekoracijom za sto koju vrlo lako i brzo možete i sami kreirati. Izaberite tacnu na koju ćete poredati razne vintage drvene figurice, mirišljavu svijeću, mini biljku, opali listić i naravno minijaturnu bundevu. Uživajte u toj magičnoj rapsodiji detalja, mirisa i boja.

Kada je riječ o dekorativnim elementima, stručnjaci smatraju da posebnu pažnju zaslužuju ukrasni jastuci koje možete poredati gotovo u cijeloj kući, počevši od spavaće, preko dnevne sobe, pa sve do hodnika i balkona, piše Independent.

Obogatite komade za koje mislite da su jednostavni i jednobojni po kojim jastukom u jesenjim bojama i dezenima i vidjet ćete da će unijeti sjajnu atmosferu u vaš dom.

Uvijek dobar izbor su i pletene deke koje možete složiti na svoje fotelje, dvosjede, kako biste se lako poslužili njima u ranim jutarnjim satima dok ispijate svoju prvu kafu.

Jesen sve asocira na drveće, prolaznost, stoga je savršeno godišnje doba u kojem možete kombinovati vintage detalje i stare drvene komade namještaja sa svojim modernim i novijim namještajem. Stare knjige, slike, lampe ili figurice sjajni su dekoraativni elementi koji će u kombinaciji sa starim drvenim namještajem pružiti nevjerovatan osećaj nostalgije, topline, ali i elegancije.