Luksuzno imanje
6

Nekadašnja vila Elvisa Presleyja u Los Angelesu se prodaje za 30 miliona dolara

Dž. L.
Foto: Hilton & Hyland
Foto: Hilton & Hyland
Luksuzna vila sa sedam spavaćih soba u Los Angelesu, u kojoj je sedamdesetih godina živio kralj rock'n'rolla Elvis Presley, na prodaji je za gotovo 30 miliona dolara.

Vila iz 1930. godine na Monovale Driveu u Holmby Hillsu stavljena je na prodaju prije dvije sedmice po cijeni od 20 miliona dolara, uz susjednu parcelu za još 9,3 miliona dolara, potvrdila je glasnogovornica agencije Hilton & Hyland koja vodi prodaju.

Detalji prodaje još nisu zabilježeni u evidenciji nekretnina, ali vjeruje se da će vila pripasti Ryanu Hekmatu i Jasmin Larian, vlasnicima modnog brenda Cult Gaia.

Veliko imanje u Los Angelesu bilo je posljednji dom koji je Presley dijelio sa svojom suprugom Priscillom Presley i njihovom kćerkom Lisom Marie, prije nego su se razveli 1973. godine.

Vila je "pretrpjela" brojna renoviranja i dogradnje kroz godine zbog čega danas odiše mješavinom arhitektonskih stilova, piše Mansion Global. Uz vilu je smješten i ribnjak s tradicionalnom japanskom čajnicom.

Presley je također potrošio desetine hiljada dolara na uređivanje vile, od izbijanja prozora u dnevnoj sobi radi postavljanja francuskih vrata, do preuređivanja kuhinje i kupaonice.

Ovo nije jedina vila u Los Angelesu u kojoj je Presley živio s porodicom. On je također živio u modernijoj vili koja je prošle godine prodata za 25,5 miliona dolara.