Kuća i ured
4

Ne znaju šta će s novcem: Dobitnici 52 miliona eura grade futuristički dom

Klix.ba
Matt i Cassey Topham pamtit će februar 2012. godine dok su živi. Naime, supružnici iz Velike Britanije su tada na lutriji Euro milioni osvojili 52 miliona eura.

Od tada se njihov život uveliko promijenio. Bivši dekorater i prodavačica napustili su svoje poslove, kupili novu kuću, otplatili dugove svojih roditelja, kupili novi Jaguar i najboljem prijatelju poklonili više od milion eura.

No, ostala im je pozamašna suma novca pa su odlučili finansirati izgradnju futurističkog ljetnikovca. Par je podnio zahtjev da izgradi vijugavo zdanje prekriveno solarnim pločama. To će vjerovatno biti jedan od najambicioznijih projekata u Velikoj Britaniji ukoliko par dobije dozvolu.

Zdanje bi trebalo sadržavati botanički vrt, osam spavaćih soba, garažu s vodopadom, bazen i još mnoštvo toga. Troškovi izgradnje procjenjuju se na šest miliona eura.

Tophamovi su od prošle godine konstantno bili u žiži javnosti te su shvatili da žele pobjeći od svega. Nedugo nakon što je obznanjeno da su dobitnici velike nagrade, u njihovu kuću je provaljeno pa su se odlučili osigurati. Tako u svom budućem domu planiraju ugraditi najbolji sigurnosni sistem, piše Guardian.

"Dugo smo raspravljali sa arhitektom na koji način će biti iskorištene sobe. Dvoumili smo se između otvorenog prostora i udobnih soba. Bilo nam je jasno da ne želimo živjeti u staklenoj kutiji, ali je na vrhu liste naših želja bilo da imamo savremen prostor dovoljno fleksibilan za jednu porodicu", kazali su supružnici.

Matt i Cassey Topham
Matt i Cassey Topham