{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najuža kuća u New Yorku košta 4,3 miliona dolara

S
23.5.2011. u 21:21
0
6
Najuža kuća u New Yorku košta 4,3 miliona dolara
0
Da biste kupili najužu kuću u New Yorku, morate imati debeli novčanik. Najuža kuća u ovom gradu se prodaje za nevjerovatnih 4,3 miliona dolara.
Najuža kuća u New Yorku je nekada bila dom američkog glumca Caryja Granta i moderna je turistička atrakcija. Ova je kuća prije godinu dana koštala dvostruko manje.

Broker koji prodaje ovaj neobični objekat tvrdi da je kuća detaljno obnovljena, da ima veliku historiju i da se nalazi na lokaciji koju često posjećuju turisti. To su razlozi rasta cijene na 4.3 miliona dolara.

Osim Granta, u kući je živio glumac John Barrymore, pjesnikinja Edna St. Vincent Millay i karikatursita William Steig, od kojih niko nije patio od klaustrofobije. Izgrađena je nakon 1800. godine. U njoj je nekada radio obućar, a nakon njega je bila i tvornica slatkiša. Godine 1950. je bila blizu uništenja, ali je spasio advokat.

Budućnost ove kuće je sada definitivno sigurna. Godine 2000. je prodana za 1,6 miliona, a 2010. godine za 2,175 miliona dolara. Sadašnji vlasnici je prodaju za 4,3 miliona dolara, piše Daily Mail.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: