Kuće iz snova
39

Najskuplje kuće na Karibima: Rezidencija sa 20 soba košta 125 miliona dolara

Klix.ba
Na Karipskim otocima odmaraju se bogati i slavni pa stoga ne čudi što su mjesto najskupljih nekretnina na svijetu. Na osnovu međunarodne baze podataka o nekretninama Business Insider sastavio je listu najskupljih nekretnina koje možete kupiti na Karibima.

Posjed smješten visoko na brežuljcima St. Bartsovog područja Gouverneur sastoji se od dva dijela koji dijele bazen prečnika 18 metara. Trenutna cijena mu je 37,1 milion dolara.

Jedan posjed smješten na Kajmanskim otocima prodaje se za 39,9 miliona dolara. Ima osam spavaćih soba, teretanu, spa, kućno kino i heliodrom.

Petosobna kuća na Britanskim Djevičanskim otocima s privatnom plažom i pogledom na Karipsko more prodaje se za 40 miliona dolara.

Desetosobna kuća u kojoj svaka soba ima vlastito kupatilo smještena na samoj obali zapadne strane otoka košta također 40 miliona dolara.

Na otoku Eleuthera prodaje se nekretnina vrijedna 45 miliona dolara koja ima 10 spavaćih soba raspoređenih u više vila. Posjeduje i 400 metara dugu privatnu plažu ružičaste boje.

Na Bermudima je smještena 15-sobna palata koja je nekada bila rezidencija bivšeg predsjednika SAD-a Georgea Busha. Obnovljena je i sada je na tržištu za 45 miliona dolara.

Nekretnina vrijedna 49,2 miliona dolara nalazi se u jednom od ekskluzivnijih dijelova otoka Antiqua. Smještena je u blizini kuća za odmor Oprah, Giorgio Armanija i Erica Claptona. Ima 12 spavaćih soba, a na rivi se nalaze odvojene gostinjske vile.

Novi vlasnik nekretnine čija je vrijednost 57,8 miliona dolara sastoji se od svije vile i tri bazena.

Raskošnu vilu na Karibima koja ima privatnu plažu i šumu kokosa dizajnirao je Benjamin de Rothschild. Sadašnji vlasnik za nju traži 67 miliona dolara.

Ova raskošna, dvojna villa Caribbean Estate, koja dolazi s privatnom plažom i kokosovom šumom, projektirao je bankar Benjamin de Rothschild. Sadašnji vlasnik, bivši menadžer hedge fonda Bruce Kovner, traži 67 miliona dolara za to.

Daefinitivno najskuplja nekretnina je 20-sobna rezidencija koja košta 125 miliona dolara. U podzemnu garažu može stati 18 automobila, a ima vlastiti spa, zdravstveni klub i kafić.