Uredite prostor
3

Najbolje biljke koje možete kupiti za svoj dom

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ako ste tip osobe koja će izaći i kupiti biljku samo zato što vam se sviđa, imamo loše vijesti za vas. Ne može svaka sorta cvijeća uspjeti u istom okruženju, bilo da je riječ o unutarnjim prostorijama vašeg doma ili vanjskim.

Razmislite li o tome shvatit ćete da je vaš dom ispunjen sobama s različitim izvorom svjetlosti, ali i količinom vlage.

Zbog toga su stručnjaci Home Advisora izdvojili tri biljke koje se mogu prilagoditi vašim životnim prostorijama.

Vražiji bršljen idealan je za vašu kupaonicu, jer vlaži i pročišćava zrak od toksičnih čestica, što je posebna dobrobit u predstojećim zimskim danima. Ova biljka traži sjenovito svijetlo mjesto, svjež i vlažan zrak i redovno zalijevanje vodom. Zbog toga ovu biljku treba držati u kupaonici.

Fikus benjamin uklanja toksine i povećava količinu kisika i zbog toga ga treba držati u spavaćoj sobi. Osim toga ima veoma zanimljiv izgled i jednostavno se uzgaja. Budući da se ova biljka drži na podu izbjegavajte je ukoliko imate podno grijanje.

Drvo žada ili Crassula ovata simbolizira sreću pa se preporučuje da je držite u hodniku gdje se pozdravljate s ljudima koji ulaze u vaš dom. Biljka može dosegnuti visinu i do metar i po. Prema Feng Shuiu ova biljka donosi novac i privlači energiju bogatstva.

Iako ove biljke možda izgledaju slično, nisu. Zbog toga kupite sve tri želite li da imate biljke koje će imati dug vijek u vašoj kupaonici, sobi i hodniku.