Za samo jednu minutu
53

Muče vas masni tragovi na plastičnim posudama? Uz ovaj trik lako ćete riješiti problem

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Koliko puta ste spremili ostatke hrane u plastičnu posudu, a onda je kasnije niste mogli očistiti od tragova masnoće? Kako se to ne bi više događalo, jedna korisnica TikToka podijelio je jednostavan način uz kojih ćete se riješiti ovih mrlja na vašem plastičnom suđu.

Iako TikTok najčešće koriste mladi, na njemu se mogu pronaći korisni savjeti za održavanje doma i dvorišta. Jedan od njih je svakako podijelio i korisnica TikToka pod nazivom "facesbyadi".

Na snimku kojeg je objavila, moguće je vidjeti kako uzima posudu s masnim narandžastim tragovima. Metoda koju je koristila je vrlo jednostavna, a potrebna su vam tri sastojka.

Dodajte sredstvo za pranje suđa i toplu vodu u posudu zajedno s nekoliko komada papirnatih ubrusa. Zatim stavite poklopac i protresite posudu nekih 45 sekundi do minute. Na snimku se vidi da ova metoda u potpunosti čisti plastičnu posudu bez ikakvog ribanja.

Mnogi korisnici su u komentarima bili začuđeni kada su shvatili da za čišćenje masnih plastičnih posuda nije potrebno mnogo vremena, a posuda je nakon samo jedne minute izgledala kao nova.