{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Motivacija za lijene osobe: Kako brzo pospremiti spavaću sobu

Klix.ba
18.10.2018. u 07:57
1
3
Motivacija za lijene osobe: Kako brzo pospremiti spavaću sobu
1
Motivacija za lijene osobe: Kako brzo pospremiti spavaću sobu
Foto: Ilustracija
Iako je proces pospremanja sobe izuzetno mučan za mnoge ljude, sigurno je da će vam dati neku vrstu motivacije činjenica da je neurednu prostoriju moguće očistiti za deset minuta. Donosimo vam sedam savjeta za izuzetno brzo pospremanje spavaće sobe.
Odjeća na podu, knjige na krevetu, punjači i mnogi kablovi razbacani po sobi samo su mali dio u spektru stvari koje doprinose neredu vaše sobe.

Poznato je da određeni ljudi ne nastoje pospremiti svoju sobu sve dok se ne stvori veliki nered, ali to dovodi do ogromnog gubitka vremena u toku kasnijeg čišćenja.

Međutim, Rookie Mag predstavlja sedam trikova koje možete upotrijebiti ako želite sobu pospremiti za nevjerovatnih deset minuta.

Napravite listu prioriteta

Prije nego što počnete pospremanje, pokušajte u svojoj glavi napraviti listu prioriteta, koje ćete se maksimalno držati. Počnite čistiti od većeg nereda prema manjem, tj. prvo se riješite svih krupnijih komada smeća ili razbacane odjeće pa onda pređite na uklanjanje prašine i usisavanje.

Riješite se najkrupnijih stvari

Kao što je to sadržano u prethodnoj stavci, prvo se riješite svih većih otpadaka ili razbacane odjeće pa onda pređite na sitnije poslove. Ako se radi o knjigama i papirima, pokupite svaku knjigu ili list papira i stavite ih u dvije uredne kutije.

Sklonite privatne stvari

Svako od nas u spavaćoj sobi čuva određene predmete ili uspomene koje krije od očiju drugih ljudi. Stoga se najprije potrudite da u što kraćem vremenskom periodu sakrijete sve intimne stvari kako se ne biste doveli u neugodnu situaciju.

Otvorite prozore

Prilikom svakog čišćenja trebali biste otvoriti prozore kako bi se prostorija prozračila. Nakon okončanja čišćenja zatvorite prozore i naprskajte sobu osvježivačem prostora ili zapalite neki mirsni štapić. Na ovaj način će vaša soba uvijek biti mirisna i djelovat će čisto.

Brzo namjestite krevet

Krevet je uz ormar najveći komad namještaja u vašoj sobi. Logično je da će soba izgledati urednije ako je vaš krevet uredan. Lagano protresite svoju posteljinu i opet je uredno vratite na svoje mjesto. Pospremanje kreveta ne bi trebalo trajati duže od dva minuta.

Izbacite sve za što mislite da je pokvareno

Hranu za koju mislite da je pokvarena u što kraćem vremenskom periodu izbacite iz svoje sobe. To će u velikoj mjeri spriječiti pojavu neugodnih mirisa.

Iskoristite prljave čarape za čišćenje staklenih površina

Na jednu ruku navucite vlažnu čarapu, a na drugu suhu. Jednom rukom čistite sve skorene mrlje na vašim staklenim površinama u spavaćoj sobi, a drugom paralelno sušite staklo i uklanjajte eventualne tragove vlage.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: