Tajna je u bojama
2

Mama četvero djece otkrila trik pomoću kojeg krati vrijeme pospremanja

E. Sk.
Foto: Deirdre Turner
Foto: Deirdre Turner
Mama četvero djece iz Australije na svom Facebook profilu otkrila je svoj sistem pospremanja kuće i način kojim postiže da su joj prostorije uvijek uredne. S pratiocima je podijelila svoje iskustvo kako izgleda pospremanje kuće u kojoj je šest ukućana i to četvero djece.

Prvo je kupila pet lavora različite boje, za svako dijete po jedan, a ona i suprug imaju zajednički, piše Daily Mail. Kada skine odjeću sa štrika, pospremi je onim redoslijedom kojim je slaže u ormar.

Također, ne kupuje odjeću koja se mora peglati.

"Sve stvari dobro istresem prije nego što ih složim na žicu za sušenje veša tako da se ne zgužvaju", kazala je.

Kada naiđe na igračku ili neku stvar u kući koja je na mjestu gdje ne treba biti, također je stavi u kanticu onoga kome pripada. Ponekad djeca sama uzmu svoje kantice, hodaju po kući i skupljaju stvari koje su ostavili za sobom, pojašnjava ona.

"Djeca su mi stara od 12 do 16 godina, a ovom metodom se koristim godinama. Stvarno djeluje".

Njenu objavu komentirale su mnoge žene otkrivši da se i one koriste ovom metodom, a sve su počele kada su im djeca bila jako mala. Prva od njih je majka petero djece Deirdre Turner. Neke koriste lavor, neke korpice, ali poenta je da koriste istu metodu kojom su uštedjele puno vremena i živaca.