Kuća i ured
1

Luksuzni dvorac vrijedan četiri miliona dolara potpuno uništen u požaru

Klix.ba
Dvorac iz snova vrijedan četiri miliona dolara koji je gradila porodica Decker iz Ohiaja potpuno je uništen nakon što je u petak izbio požar. Porodica Decker gradila je ovaj dvorac tri godine kako bi ispunili svoj san.

Požar je izbio dok je vlasnica Maria bila na odmoru, djeca u školi, a suprug na ručku. Oblaci dima i plamena bili su visoki i devet metara. Dvorac sa 22 sobe sada je ruševina.

Požar je gasilo 70 vatrogasaca, ali nisu ga uspjeli gasiti toliko brzo koliko se širio, te je bilo previše opasno da uđu unutra.

"Shrvani su jer je to bilo sve ono za šta su radili. Njihova predivna velika kuća je uništena", rekao je šef vatrogasaca Clarence Smith.

Dvadesetogodišnji sin Chase Decker napisao je na Facebooku kako je njegova porodica izgubila sve u požaru, ali da su se psi uspjeli spasiti.

"Hvala Bogu svi su spašeni, uključujući i pse", napisao je.

Dvorac je udaljen od puta, te je smješten u šumovitom predijelu. Također, nije imao protivpožarni sistem što je dodatno otežalo rad vatrogascima. Hidrant za gašenje požara koji su imali, nije mogao dobaciti visoko da potopi plamene.

Dvorac je imao pet spavaćih soba, lift, te unutrašnji i vanjski bazen. Izgrađen je 2006. godine.

Uzrok požara nije poznat.