Bit će završene do 2027.
3

Lamborghini gradi luksuzne vile u Španiji, pogledajte kako će izgledati

D. B.
Ako je hotelski apartman uređen na temu Porschea premalo za nekoga, onda Lamborghini i DarGlobal nude još bolje rješenje, a to su luksuzne vile koje će se izgraditi u Španiji.

Riječ je zapravo o kompleksu pod nazivom Tierra Viva, koji predstavlja Lamborghinijev prvi stambeni projekt u Evropi, a koji se sastoji od 53 vile "inspirisane legendarnim dizajnima super sportskih automobila".

Preciznije, postoje tri vrste vila, a to su Diamante (šest spavaćih soba), Zafiro (pet spavaćih soba) i Esmeralda (četiri spavaće sobe). Svaka vila ima vlastiti nešto drugačiji dizajn, a sve će imati direktan pristup automobilom, panoramskim bazenima, terasama i vrtovima.

Renderi prikazuju fantastične vile minimalističkog i vrhunskog dizajna, a Lamborghini navodi da će biti pozicionirane na različitim visinama kako bi svaka od njih ponudila "panoramski pogled na Sredozemno more".

Unutrašnjost će imati vrhunsku završnu obradu inspirisanu Lamborghinijevim automobilima, a mogu se očekivati mramorni podovi i kvalitetna koža. Na renderima se vidi minimalistička kuhinja s velikim ostrvom, dok će otvoreni plan omogućiti održavanje zabava. Spavaće sobe će sadržavati "plutajuće" krevete i svjetla koja se spuštaju sa stropa.

Kompleks Tierra Viva će se nalaziti u Benahavisu, koji je udaljen nekoliko minuta vožnje od Marbelle. Prema tvrdnjama Lamborghinija, ova lokacija nudi lagan pristup raznim zanimljivim mjestima uključujući plažu, Puerto Banus, Marbella Club Golden Mile i Marbela Marinu.

Projekt je trenutno u razvoju i bit će završen 2027. godine. Zasad nema informacija koliko će vile koštati, no projekt je vrijedan oko 282 miliona eura.