Novi stil života
1

Kuće od kontejnera su moderne i jeftine, a izgledaju ljepše nego ikada

S.H.P.
Gradnja kuće često je stresan i veoma skup poduhvat. Postavljanje brodskih kontejnera savršeno je rješenje jer između ostalog znatno smanjuje troškove izgradnje pri tome nudeći jedinstvenu strategiju dizajna.

Ovaj vid "gradnje" kuća sve je popularniji u svijetu, a kako vrijeme protiče sve su kvalitetnije i kompleksnije i ne gube na svojoj udobnosti toplini.

Kontejneri su izrazito mobilni i možete ih premještati gdje god želite, slagati ih jedan na drugi, preuređivati, oblikovati u njih ugraditi prozore, povzivati ih stepenicama i napraviti istinski moderan dom.

Ove kuće su ekološki prihvatljivije pa i zbog toga imaju sve više zagovornika u svijetu. Naime, kontejneri se prave od održivih materijala poput čelika i mogu se reciklirati.

Osim toga, trebat će vam manje vremena da sagradite kuću od kontejnera nego li je počnete graditi od građevinskih materijala.

Redanje i kombiniranje kontejnera donijelo je mnoštvo kreativnih rješenja. Cijene kontejnera u zavisnosti od njihovog stanja i veličine su od tri do pet hiljada eura.

Životni vijek kontejnera je 15 godina, no ukoliko ga pravilno održavate on se može udvostručiti.