Kuća i ured
58

Kuća od dvije tone medenjaka - ostvarenje sna svakog djeteta

Klix.ba
U San Franciscu je uoči praznika predstavljena kuća od medenjaka u stvarnoj veličini. San svakog djeteta, ali i mnogih odraslih, zamišljen je kao igraonica i prolaz do restorana.

Kuća se nalazi u lobiju hotela Fairmont, a PR menadžerica Melissa Farrar objasnila je da oni svake godine tradicionalno podižu ovo jestivo zdanje od dvije tone i privlače stotine posjetilaca koji mu se dive.

"Iako ne odobravamo da ljudi jedu komadiće kuće, to se dešava. Najzanimljivije je što se najveći dio komadića koji nedostaju nalazi na visinama koje mogu dohvatiti samo odrasli. Ova kuća budi dijete u svima", otkrila je.

Kuća ima dva sprata, široka je sedam, a visoka 6,5 metara, ima balkon, prozore i viktorijanske stubove. Posjetioci mogu šetati kroz donji sprat, koji vodi do hotelskog restorana. Od dekoracija u prostoriji tu su i model voza, te radionica Djeda Mraza.

Timu hotelskih kuhara trebalo je blizu 600 sati da naprave medenjake od kojih je nastala kuća. Za njihovo postavljanje, odnosno gradnju, trebalo je dodatnih 500 sati.