Za život u prirodi
0

Kuća iz snova na jezeru Tahoe se prodaje za 12,8 miliona dolara, uz nju ide i Teslin Cybertruck

D. B.
Oni koji planiraju bijeg iz grada kako bi živjeli u prirodi, a imaju milione na bankovnom računu, sada imaju priliku kupiti dio raja na obali jezera Tahoe, a uz to i "besplatno" dobiti Teslin električni pickup Cybertruck.

Imanje koje se nalazi u mjestu Clear Creek Tahoe u Nevadi gradi se na površini od 664 kvadratnih metara i bit će jedno od manje od 300 domaćinstava. S ovog mjesta će vlasnici imati lijep pogled na snježne vrhove i šume planinskog lanca Sierra Nevada, kao i na mirne vode jezera Tahoe.

Eksterijer vile krase zidovi ukrašeni čelikom i prozirnim detaljima kedra. U unutrašnjosti je pet spavaćih soba, šest kupatila, prostrana kuhinja i trpezarija, kao i dodatne prostorije za ostavu i zabavu rasprostranjene na tri sprata. Imanje ima i veliku terasu, bazen i vinske podrume.

U podzemnu garažu je moguće parkirati do šest automobila, no tu je i dodatni prostor za motocikle, motorne sanke ili golf vozilo. Vila posjeduje Teslin solarni krov, bateriju i generator, što omogućava održiv rad s čistom solarnom energijom, a koju je moguće koristiti i za punjenje električnih vozila.

To će dobro doći za Teslin Cybertruck, koji također ima električni pogon.

Imanje je još uvijek u izgradnji, koja će biti okončana krajem ove godine. Cijena iznosi 12,8 miliona dolara.