Prilikom pohrane
17

Kako vam dvije rolne toalet papira mogu pomoći da spriječite gužvanje odjeće

N. O.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nabori i linije na odjeći mogu biti frustrirajuće jer se lako formiraju, a teško ih se riješiti, međutim, možete ih spriječiti uz pomoć trika za koji će vam trebati karton s dvije rolne toalet papira.

Najprirodniji način da uklonite nabore i linije na odjeći jeste da koristite peglu ili da improvizujete sa peglom za kosu ili fenom kada je nemate.

Međutim, način na koji pohranjujete odjeću također igra veliku ulogu u gužvanju i važno je obratiti pažnju na to kako slažete ili vješate svoje predmete.

Također, pohranjivanje vaše odjeće na način koji je održava "svježom" i bez bora pomoći će vam da izgledate i osjećate se sređenije. Jedan pametan trik riješit će problem nabora i gužvanja tokom spremanja u ormar, a sve što vam treba su dvije rolne toalet papira i ofinger.

Uzmite dvije rolne toalet papira i prerežite ih vodoravno. Zalijepite ih zajedno na krajevima da formirate jednu dugačku rolnu, a zatim prevucite preko ofingera. Također možete koristiti rolne papirnih ubrusa jer su duže pa možete koristiti samo jednu po vješalici.

Kada završite, imat ćete okruglu površinu na koju možete navući odjeću. Ovaj trik je posebno dobar za sprečavanje nabora na pantalonama, ali i svih vrsta odjeće koje prebacite preko donjeg dijela ofingera.