Ultimativni proizvod
14

IKEA i Sonos predstavili kombinaciju lampe i zvučnika na kojoj su radili godinama

Klix.ba
Foto: IKEA/Sonos
Foto: IKEA/Sonos
Sonos i IKEA predstavili su ultimativnu kombinaciju zvučnika i lampe na čijoj proizvodnji su dvije kompanije sarađivale godinama.

Symfonisk stolna lampa i zvučnik počet će se isporučivati na tržište ove godine, a korisnici će ih moći kontrolisati pomoću Sonosove aplikacije.

"Ovaj proizvod donosi ono na što su obje kompanija itekako ponosne", izjavio je Patrick Spence, direktor kompanije Sonos.

Foto: IKEA/Sonos
Foto: IKEA/Sonos

U razgovoru za Verge, Spence je nagovijestio kako bi Symfonisk lampa-zvučnik trebao biti sličan kao Sonos One zvučnik.

Na kućištu lampe je brojčanik za kontrolisanje svjetla. Lampa sadrži pametnu sijalicu koja se mora kupovati zasebno.

Korisnici će uz ovaj proizod moći praviti savršenu kombinaciju svjetla i zvuka. Lampa će se prilagođavati zvuku, a u isto vrijeme uskladiti sa IKEA-inim pametnim roletnama i drugim sijalicama u kući.

Podsjećamo, Sonos zvučnici već mogu biti u potpunosti kontrolisani unutar Spotifya, iHeartRadia i drugih sličnih aplikacija.

Foto: IKEA/Sonos
Foto: IKEA/Sonos

Zvučnik koji je Sonos kreirao za Symfonisk je najmanji koji je ova američka kompanija ikada proizvela. Upravo zbog toga, on vjerovatno neće imati zapanjujući zvuk. Direktor Spence potvrdio je kako Symfonisk neće imati jake basove kao regularni zvučnici iz Sonosove kolekcije.

Zanimljivo je kako novi zvučnici ustvari služe kao polica te se mogu okačiti bilo gdje u kući. Zajedno s lampom su odlična kombinacija za spavaće sobe.

Lampa i zvučnik moći će se kupiti i odvojeno. Cijena lampe je 179 dolara, a zvučnika 99 dolara. Prvi zainteresovani kupci uskoro će moći naručiti svoj Symfonisk.