{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Google gradi novo futurističko sjedište u Californiji

25.2.2013. u 15:24
0
6
Google gradi novo futurističko sjedište u Californiji
0
Internetski div Google planira masivnu ekspanziju svog sjedišta u Californiji, u kojem će uposlenici dobiti još bolje uvjete rada.

Kako bi dizajnirali objekt koji će odgovarati potrebama uposlenika, tim za nekretnine analizirao je podatke kao što su izlazak i zalazak sunca, smjer vjetra, radne obrasce i dnevne navike uposlenika.

Ekspanzija Googleovog sjedišta u Californiji je već počela, a završetak radova planiran je za 2015. godinu. Bit će to najveći poslovni kompleks u SAD-u čiji će uposlenici imati sav mogući komfor.


Kompleks poznat kao Bayview bit će sastavljen od devet zgrada u obliku bumeranga. Svaka zgrada imat će četiri sprata, a blokovi su raspoređeni tako da se stvori prostor za dvorišta i okupljališta.

Zgrade će, također, imati vrtove i zelene površine na svojim krovovima. Svi objekti će biti povezani mostovima, a garaža će biti pod zemljom.


Googleovi uredi su dobro poznati po gurmanskim kafićima, vrtovima na krovu, teretanama, igraonama... Sve to neće izostati ni u novom objektu u koji će biti uloženo 120 miliona dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: