Nalazi se u LA-u
21

Glumica Nina Dobrev pokazala unutrašnjost renoviranog doma

I. S.
Foto: Arhitectural Digest
Foto: Arhitectural Digest
Glumica Nina Dobrev, koja se proslavila ulogom u seriji "The Vampire Diaries", je za magazin Architectural Digest otvorila vrata svog renoviranog doma u Los Angelesu.

Dobrev je Bugarka koja je provela djetinjstvo na jugu Francuske, što se da primijetiti i po načinu na koji je uredila prostorije kuće. Inspiracija joj je bio i španski stil uređivanja enterijera iz 20-ih godina prošlog stoljeća. Elegantni detalji od mesinga i ukrasi i komadi namještaja koji su kupljeni na lokalnim pijacama stvaraju dali su posebnu čar.

"Kuća je veoma stara i prepravljali smo određene stvari, ali smo koristili isključivo organske materijale koji izgledaju kao da su oduvijek tu pripadali", kazala je.

Odlučila se za renoviranje kada je počela pandemija koronavirusa. Maslinasto zeleni kuhinjski ormarići i pod od terakote su upotpunili izgled kuhinje. U drugim prostorijama mogu se vidjeti pločice koje su također napravljene od terakote.

U prijelaznom prostoru između kuhnje i blagovaonice nalazi se djelo koje je naslikao britanski umjetnik Joe Henry Baker. U blagovaonici je okačena fotografija muzičara Davida Bowieja koju joj je poklonio njen partner Shaun White. Ovo je ujedino i njen omiljeni dio kuće.