Kako iskoristiti mali prostor
34

Dizajner napravio kopiju stana iz Mućki

Klix.ba
Replika stana u Peckhamu
Replika stana u Peckhamu
Britanski dizajner George Clarke uspio je napraviti odličnu kopiju stana u kojem je snimana kultna serija "Mućke" '80-ih godina prošlog stoljeća.

Clarke je do detalja "ponovio" općinski stan u Peckhamu, te pritom pokazao da su Del Boy i Rodney mogli bolje iskoristiti prostor. U stanu su i poznate zavjese sa cvjetnim dezenom i tapete, tepih od tigrove kože, čak i boce izvorske pekamske vode. Međutim, Clarke je napravio takav raspored namještaja da se sada čini kako je prostor puno veći.

Budući da u Velikoj Britaniji ima mnogo malih stanova, Clarkeu je bio cilj pokazati kako se prostor može dobro iskoristiti, a najbolji način da skrene pažnju na svoj rad bio je da kopira stan junaka iz Mućki, prenosi Mirror.

"Mali prostori ne moraju biti puni nereda ili haotični. Tu se zapravo ne radi o tome koliko prostora imate, već koliko ste kreativni i sposobni živjeti u malom prostoru", kazao je Clarke. Nakon što je završio posao, njegov će rad biti predstavljen na izložbi koju će otvoriti John Challis, koji je u seriji igrao Boycieja.